instrukcije za osnovnu skolu zagreb

Uskoro se bliži početak nove školske godine i vjerujem da se roditelji pitaju (a možda i brinu) što će biti i kako. Zadnje dvije školske godine svakako nisu bile „tipične“. Ono što bih rekla iz iskustva svakodnevnog rada s djecom, jest da im zaista nije bilo jednostavno, ni lako. Promjene načina rada uživo – on-line – uživo – on-line … , često i način na koji se on-line nastava odvijala, neizvjesnost, sve je to ostavilo traga.

Kako se onda pripremiti za novu školsku godinu, dok nitko od nas ne zna kako će ona zapravo izgledati? Naš prijedlog, stavite fokus na ono što možete poduzeti i učiniti sami!

Matematika je predivan predmet, koji ima snažan naglasak na povezivanju i nadogradnji ideja i koncepata. I baš zbog toga, kada neki koncept dobro ne sjedne, to stvara poteškoće od tog trenutka na dalje. Konkretan prijedlog, za svakog učenika:

  • Napravi malu reviziju (matematičkog) znanja i stanja, SADA! 
  • Kreni s radom!

Možda se nakupilo više „rupa“ u znanju, ali sve počinje prvim korakom. Nema čarobnog štapića i ne treba tražiti neko „ubrzano“ svladavanje gradiva. Dugoročno, redovan rad čini čuda!

S naše strane, iskoristili smo ljeto i pripremili neke tematske radionice. Za koje vjerujemo da će pomoći „popeglati“ rupice u znanju. I više od toga, potaknuti svako dijete da se zainteresira za matematiku i zavoli je! Detaljan raspored radionica stiže uskoro, pratite nas!

 

Foto by: Katerina Vrančić.